14.6.2015

Uutta projektia tulossa.


JuTa kehysakvaario alumiinijalustalla.
Perjantaina haimme kolmestaan tälläisen "pienen purkin" Espoosta. Altaan strategiset mitat ovat 180x85x60cm (918L) ja painoa sillä on arviolta reilu 160kg. Akvaario on Porin akvaariokeskuksen valmiste ja se on tehty vähärautaisesta Optiwhite-lasista, joka on erittäin kirkas lasilaatu.

Varauduin siirtämiseen ennakkoon ostamalla Biltemasta neljä imukuppinostinta ja neljä kuorman sidontaan tarkoitettua kuormahihnaa.

Tämä siirtourakka oli kolmen tai pikemminkin kahden ja puolen ihmisen voimille tosi kova juttu (puolikas oli Tiina, joka ei oviaukon ja portaikon kapeuden vuoksi kunnolla osallistumaan varsinaiseen kantamiseen).

Akvaario täytyi kääntää ennen ulos vientiä takalasilleen, jotta se sopisi oviaukosta ulos. Jo kääntämisvaiheessa alkasi tuntua siltä, että akva ei suostu edes kunnolla pysymään käsissä.
Jo parin metrin kantamisen aikana alkoi ote imukuppinostimen kahvasta luistamaan ja laskimme altaan maahan. Tässä vaiheessa katsoin parhaaksi kiinnittää kuormahihnan pään imukuppinostimeen ja hartioiden päältä toisen imukuppinostimen kautta takaisin ensimmäiseen. Ilman tätä viritystä ei akvaario olisi pysynyt käsissä jyrkissä ja erittäin huonokuntoisissa portaissa, jotka nousivat talon sivustalla yhden kerroksen verran etupihalle. Minä olin se onnekas joka sai olla akvaarion alapäässä ja kannattelin lähes koko akvaarion painoa kun yläpäässä oleva kantaja taas joutui nostamaan altaan painoa jaloilla ja selällään joka kerta kun oli sen joutunut laskemaan portaan päälle.

Kaikista hidasteista huolimatta akvaario ja sen hakijat pääsivät perille ehjinä.

Samalla reissulla piti totta kai käydä kurkkaamassa matkan varrelle jäävät Akvaariolinna ja Tammiston Megaeläin. Ensimmäinen oli pettymys, varsinkin kun on nettisivuillaan mainostanut isoa remonttia ja henkilökunnan kouluttautumista. Kyllä siellä mielestäni näytti hyvin paljon samalta, altaissa ei ollut (ainakaan nyt) kuin pari kalaa ja asiakaspalvelukokemusta en edes saanut. Noh, kaikkea ei voi saada, onhan liikekkin avattu vasta muutama kuukausi sitten palvelemaan asiakkaita ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti